10/04/2020

CRVENI KRIŽ VALPOVO

AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI 

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC Osijek organiziraju redovitu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija će se održati u četvrtak 16.04.2020. godine

u prostorijama Edukativnog centra Bizovac, Ulica kralja Tomislava 138, od 11:00 do 13:00 sati

Prema preporuci Hrvatskog Crvenog križa i mišljenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo akcije dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji društava Hrvatskog Crvenog križa nastavit će se provoditi i dalje. Preporuke o izbjegavanju okupljanja i dalje su na snazi, ali ne odnose se na akcije darivanja krvi s obzirom na to da je nužno očuvati adekvatne zalihe krvnih pripravaka za transfuzijsko liječenje.

Darivatelji krvi imat će nesmetan pristup akcijama za prikupljanje krvi, a same akcije će biti organizirane tako da se poštuje najviši higijenski standard, siguran razmak između darivatelja te da ne bude previše osoba u jednom prostoru. Postoji mogućnost da će se mijenjati lokacije darivanja krvi pa svatko tko se želi odazvati akciji, neka najprije provjeri sve potrebne detalje u najbližem društvu Crvenoga križa telefonski ili putem elektroničke pošte.(GDCK Valpovo tel: 031 651 479, email: info@crvenikrizvalpovo.hr)

Ekipe za prikupljanje krvi dobile su jasne stručne naputke i educirane su kako postupati sa svakim potencijalnim darivateljem tijekom odabira, koja pitanja postaviti i na koji način utvrditi prikladnost za darivanje krvi.

+Pročitaj više
03/04/2020

Obavijest o novom načinu izdavanja propusnica

IZDAVANJE PROPUSNICA

Sukladno Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u republici Hrvatskoj od 1. travnja 2020. godine, propusnice se izdaju putem sustava e-Propusnice, kojem se pristupa ovdje:epropusnice.gov.hr/Index

GRAĐANI KOJI IMAJU PRISTUP SREDIŠNJEM DRŽAVNOM PORTALU e-Građani zahtjeve podnose elektronskim putem: e-propusnica: https://epropusnice.gov.hr/

GRAĐANI KOJI NEMAJU PRISTUP SREDIŠNJEM DRŽAVNOM PORTALU e-Građani zahtjeve podnose elektronskim putem: opcina.bizovac@os.t-com.hr ili na telefon 031/675-301 od ponedjeljka do petka od 9,00 do 14,00 sati, subotom i nedjeljom od 9,00 do 12,00 sati.

U zahtjevu za propusnicom potrebno je navesti slijedeće:

-ime i prezime, adresa, OIB

-razlog upućivanja zahtjeva: (kome, zašto, adresa,)

-vrijeme za koje se traži propusnica DATUM
+Pročitaj više
02/04/2020

Izdavanje propusnica

IZDAVANJE PROPUSNICA O NAPUŠTANJU MJESTA PREBIVALIŠTA

Temeljem ODLUKE o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH Stožera CZ RH od 23. ožujka 2020., Stožer CZ općine Bizovac izdaje Propusnicu ISKLJUČIVO za okolnosti iz točke II.e ove Odluke koja glasi:

e)  IZ VITALNIH OBITELJSKIH RAZLOGA, POPUT PRUŽANJA SKRBI DJECI ILI STARIJIM OSOBAMA ILI KUPNJE HRANE I OSNOVNIH POTREPŠTINA


Propusnice za izlazak iz Bizovca samo iz točke 2E Odluke – izdaje Stožer civilne zaštite Općine Bizovac za one sa prebivalištem na području Općine Bizovac, isključivo putem e-pošte:
opcina.bizovac@os.t-com.hr, a iznimno putem telefona broj:031/675-301;

U zahtjevu za propusnicom potrebno je navesti slijedeće:

  • ime i prezime,
  • OIB,
  • mjesto prebivališta,
  • razlog upućivanja zahtjeva. (kome, zašto, adresa)

Za druge okolnosti iz ostalih točaka nadležne su odgovorne osobe u pravnoj osobi ili izabrani liječnik obiteljske medicine.


+Pročitaj više
27/03/2020

Propusnice za OPG

OBAVIJEST POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA O IZDAVANJU PROPUSNICA

Poljoprivrednim proizvođačima, koji imaju poljoprivredne površine, objekte za poljoprivrednu proizvodnju, preradu i skladištenje, propusnice će izdavati službenici Uprave za stručnu podršku razvoja poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, s ciljem smanjenja nepotrebnog putovanja do stožera te izlaganja nepotrebnim socijalnim kontaktima.
Službenici Ministarstva poljoprivrede uključit će se u rad lokalnih stožera civilne zaštite, kako bi se osiguralo nesmetano obavljanje svih potrebnih aktivnosti, ali uz poštivanje visokih mjera sigurnosti i predostrožnosti po pitanju sprečavanja širenja zaraze COVID-19 virusom.
Slijedom navedenog propusnice će se izdati:
– posjednicima domaćih životinja koje su smještene u izdvojenim objektima izvan mjesta prebivališta posjednika, kako bi se omogućio dolazak na farmu;
– proizvođačima poljoprivrednih proizvoda, kako bi na otvorenom i u zaštićenom prostoru proveli potrebne agrotehničke mjere na svim proizvodnim površinama;
– pčelarima, kako bi se omogućilo kretanje do košnica jer postoji opasnost da će bez nadzora i pomoći pčelara u vrijeme intenzivnog razvoja pčelinjih zajednica doći do uginuća velikog broja zajednica;
– kako bi se proizvedene količine poljoprivrednih proizvoda mogle dostaviti do krajnjih potrošača ((uključujući mljekomate, otkupne centre i slično) –zbog zatvaranja tržnica neophodno je reorganizirati rad i omogućiti plasman domaće proizvodnje na način da domaća proizvedena roba ne propadne;
– kako bi se omogućila nužna putovanja radi nabavke svih vrsta repromaterijala (sjeme, gnojiva, sredstva za zaštitu bilja, goriva, maziva, rezervni dijelovi, alati, strojevi,… ), bez čega neće biti proizvodnje ove sezone.
Zahtjevi će se zaprimati putem telefona, e-maila ili web forme www.savjetodavna.hr/propusnice. Propusnice će se moći dobiti elektronskim putem (putem elektronske pošte te aplikacija Viber i WhatsApp) ili preuzeti u područnom uredu Ministarstva poljoprivrede.
Poljoprivrednici se mogu za izdavanje propusnica obratiti djelatniku Ministarstva poljoprivrede po županijama.
Kontakt za Osječko-baranjsku županiju:
Telefon: 031/275-755
Mobitel: 091 4882-847
E-mail: ivica.lovrincevic@mps.hr
Detaljnije upute nalaze se na web stranicama Ministarstva poljoprivrede RH.

+Pročitaj više
21/03/2020

INFORMACIJE ZA GRAĐANE

Poštovani sumještani,

kontakti na koje možete postavljati upite vezano uz funkcioniranje rada i života na području Općine Bizovac u novonastalim okolnostima, a vezano uz sprečavanje širenja epidemije koronavirusom COVID-19 su:

Općina Bizovac: 031/675-301,
e-mail: nacelnik@opcina-bizovac.hr
Općinski načelnik  Srećko Vuković, mobitel: 099/437-3003
Načelnica Stožera CZ Općine Bizovac, Tanja Tavić, mobitel: 098/907-6856
Član Stožera CZ Općine Bizovac, Nediljko Pušić mobitel: 099/216-3309MJERE ZAŠTITE GRAĐANA

http://www.opcina-bizovac.hr/files/COVID-19 letak.pdf

+Pročitaj više
20/03/2020

Zabrana korištenja dječih igrališta

Shodno preporuci Nacionalnog stožera civilne zaštite zbog širenja korona virusa i na području Općine Bizovac do daljnjega se zabranjuje korištenje dječjih igrališta.

+Pročitaj više
19/03/2020

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE HRVATSKE

Od ponoći su u Hrvatskoj na snazi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojima na snagu stupa čitav niz mjera u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom u trajanju od 30 dana.

Ovim odlukama zabranjuju se javna okupljanja i sportski događaji, obustavlja rad u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni, obustavlja se rad sportskih i rekreacijskih centara i obustavljaju se vjerska okupljanja.

Na snazi je i privremena zabrana kretanja osoba preko graničnih prijelaza.

Za provedbu mjera bit će zaduženi stožeri civilne zaštite jednica lokalne i područne (regionalne) samouprave kroz aktivaciju operativnih snaga sustava civilne zaštite.


www.kazup.hr/images/odluka_-_mjere_ograničavanja_društvenih_okupljanja_rada_trgovina.pdf
www.kazup.hr/images/odluka_-_privremena_zabrana_prelaska_preko_graničnih_prijelaza_rh.pdf

+Pročitaj više
19/03/2020

CRVENI KRIŽ VALPOVO

 Pozivamo starije sugrađane i osobe slabijeg imuniteta da prate preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i da narednih tjedana izbjegavaju odlaske na javna mjesta. Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u skladu s mogućnostima i potrebama građana organizirat će dostavu potrebnih lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica osobama koje su u najvećem riziku od obolijevanja.

Svoje potrebe stariji sugrađani mogu prijaviti od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 14:00 sati na broj 031 651 479
te od 8:00 do 20:00 sati na broj 099 758 1393.

Molimo sve sugrađane da SOS telefon koriste isključivo starije osobe i osobe slabijeg imuniteta koji su sami i nemaju pomoć od obitelji ili druge osobe. Napominjemo da će djelatnici i volonteri koji će pružati dostavu potrebnih lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica biti propisno označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa.

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo moli sugrađane da se uz pridržavanje svih propisanih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite s posebnom pažnjom odnose prema najugroženijem dijelu stanovništva, starijim osobama. S obzirom na mnogo građana koji su se samoinicijativno uključili u pomoć svojim starijim susjedima u dostavi lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica, apeliramo da je u pružanju dobrosusjedske pomoći važno poštivati sljedeće mjere:

Kontaktirajte ih telefonski
Obilazite starije osobe, ali im nemojte nepotrebno ulaziti u kuću/stan
Pozvonite ili pokucajte na vrata, dozovite osobe van
Na udaljenosti od barem 2 metra pitajte ih što im je nužno od lijekova, proizvoda za održavanje zdravlja ili nužnih namirnica
Dostavljene lijekove ili namirnice odložite na mjesta gdje si oni mogu sami uzeti strogo vodeći računa o higijenskim mjerama
Koristite zaštitnu opremu – maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva
Imajte na umu da se širenje virusa može spriječiti isključivo odgovornim ponašanjem!

 

+Pročitaj više
17/03/2020

Stožer CZ Osječko-baranjske županije - MJERE ZAŠTITE

 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, na zasjedanju 16. ožujka 2020. godine, donio je preporuke i apele za građane na svom području. Mole se svi građani da se s obzirom na sva nastojanja u suzbijanju širenja Corona virusa (COVID-19) da se krajnje ozbiljno ponašaju u skladu s preporukama i apelima.

 

1.     PREPORUKE GRAĐANIMA

-          Preporuča se građanima s kroničnim i autoimunim bolestima te plućnim bolesnicima da svoje izlaske iz domova pokušaju smanjiti na najmanju moguću mjeru;

-          Preporuča se građanstvu da svoje izlaske iz domova svedu na minimalnu moguću mjeru, kao i sva okupljanja i druženja izvan svojih domova i obitelji;

-          Upućuje se apel građanima u samoizolaciji, da je shvate krajnje ozbiljno, te da se pridržavaju svih naređenih mjera.

2.     PREPORUKE JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE

-          Preporuča se JLS (gradonačelnicima i načelnicima) da na svom području otkažu sva kulturna, sportska i druga dešavanja;

-          U potpunosti ograničiti korištenje prostora u vlasništvu JLS kao što su domovi kultura i sl;

-          Sahrane organizirati isključivo uz prisustvo najbliže obitelji;

-          Poduzeti mjere koje mogu olakšati svakodnevni život građanima na području JLS;

-          Rad gradskih i općinskih uprava organiziraju na način da u radu sa strankama rješavaju prvenstveno telefonskim ili elektronskim putem, odnosno da kontakt svedu na minimum.

3.     PREPORUKE POSLODAVCIMA S PODRUČJA OBŽ

-          Preporuča se da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti, a u svrhu zaštite zaposlenika da osiguraju sve mjere zaštite. Po mogućnosti razmotriti skraćivanje radnog vremena djelatnicima i rad od kuće, ako je moguće;

-          Omogućiti barem jednom roditelju s djetetom predškolske dobi da ostane s njim kod kuće.

4.     PREPORUKE UGOSTITELJIMA

-          Pozivaju se svi vlasnici ugostiteljskih objekata da razmotre mogućnosti skraćivanja radnog vremena i provođenje pojačane mjere dezinfekcije u prostoru svog objekta.

5.     PREPORUKE GOSPODARSTVENICIMA KOJI SE BAVE TRGOVAČKOM DJELATNOŠĆU

-          Preporuča se svim trgovcima organizirati rad na način da ograniče broj ulazaka korisnika koji se nalaze u isto vrijeme u prostoru trgovine na razuman broj prema njihovoj procjeni ovisno o veličini objekta;

-          Provoditi mjere pojačane  dezinfekcije, naročito na blagajnama, sanitarnim čvorovima, i općenito prostorima gdje prolazi veliki broj ljudi;

-          Poštivati razmak između kupaca na minimalno 1,5m;

-          Preporuka obrtnicima (frizeri, kozmetički saloni, fitnes centri) poduzmu pojačane mjere dezinfekcije, te ograniče broj ulazaka korisnika;

-          Pri provođenju preporuka za rad i mjera prevencije, obratiti pozornost na zaštitu djelatnika primjenom sredstava zaštite, maski, rukavica i sredstava za dezinfekciju.

 

Za dodatna pitanja i upute obratiti se na mail: civilna.zastita@obz.hr.

 

Načelnik Stožera

Goran Ivanović

+Pročitaj više
15/03/2020

Stožer CZ Općine Bizovac - Mjere zaštite (COVID-19)

Stožer civilne zaštite Općine Bizovac dana 15. ožujka 2020. godine održao izvanrednu sjednicu i donio slijedeće odluke:

Na temelju članka 12. Poslovnika o radu Stožera civilne zaštite općine Bizovac („Službeni glasnik općine Bizovac“ br. 5/18, Stožer civilne zaštite općine Bizovac na svojoj 1. sjednici održanoj dana 15. ožujka 2020. godine donio je slijedeće odluke:

 

1.      Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, obustavlja se na 14 dana redovan rad Dječjeg vrtića „Maslačak“ u Bizovcu. Svi roditelji koji nemaju mogućnosti ostaviti djecu koja su polaznici vrtića u svojim kućanstvima u navedenom periodu zbog obaveza na radnim mjestima, mogu djecu dovesti u Dječji vrtić gdje će biti organiziran prihvat. Prije predaje te djece u Dječji vrtić molimo roditelje da telefonskim putem direktno kontaktiraju odgojiteljice o planiranom terminu dovoza djece ili na broj telefona Dječji vrtić „Maslačak“ 031/675 431.

 

2.      Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, sukladno odluci Vlade RH, obustavlja se na 14 dana nastava kako u Osnovnoj školi dr. Bratoljuba Klaića i svim područnim školama na području općine Bizovac.

 

3.      Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, na 14 dana daje se preporuka zaposlenicama na projektu „Zaželi priliku u općini Bizovac“ da ne ulaze u prostorije korisnika, nego da obavljaju samo nabavku hrane i lijekova za potrebe korisnika.

 

4.      Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, na 14 dana zatvaraju se za sve posjetitelje prostorije Edukativnog centra i društvenih te sportskih objekata na području općine Bizovac.

 

5.      Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, u narednih 14 dana rad općinske uprave općine Bizovac bit će organiziran na način da se svi radni zadaci djelatnika općinske uprave  sa strankama obavljaju prioritetno telefonski (031/675-301) ili putem elektroničke pošte: opcina.bizovac@os.t-com.hr

 

6.      Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, na 14 dana obustavljaju se sva veća okupljanja, kulturna i zabavna događanja, sportski susreti kao i treninzi sportaša, kako na otvorenim, tako i u zatvorenim prostorima na području općine Bizovac, te se daje preporuka vlasnicima ugostiteljskih lokala i prodavaonica da pribave odgovarajuća dezinfekcijska sredstva za dezinfekciju  prostora.

 

7.      Sukladno preporukama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite upućuju se svi građani kako nema potrebe za gomilanjem namirnica budući opskrba istim nije ni sa čime ugrožena.

 

8.      Sukladno preporukama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite upućuju se svi građani da kontakte sa zdravstvenim djelatnicima, osim u hitnim slučajevima, prvenstveno obavljaju telefonski ili putem elektroničke pošte.

 

  

 

Načelnica Stožera

 

Općinski načelnik

Zamjenica općinskog načelnik

 

Srećko Vuković, v.r.

Tanja Tavić, v.r.

 

 

 

 

+Pročitaj više
26/02/2020

24. Sjednica Općinskog vijeća

 Sjednica će se održati 4.ožujka 2020. godine u općinskoj vjećnici Općine Bizovac s početkom u 19,00 sati.

+Pročitaj više
04/02/2020

Mjere potpora poljoprivredi u 2020. godini

JAVNI POZIV
http://www.opcina-bizovac.hr/files/Javni poziv-potpora poljoprivrede 2020.pdf
OBRASCI
http://www.opcina-bizovac.hr/files/potpore poljoprivredi-obrasci.zip

+Pročitaj više
03/02/2020

Analiza tla

 

+Pročitaj više