EU projekti

Zaželi: Ugodno druženje s kolegicama iz Punitovaca

Žene iz programa Zaželi priliku u općini Bizovac razmijenile su iskustva s kolegicama iz Punitovaca na jednodnevnom druženju, na kojemu su uspjele spojiti ugodno s korisnim. Naime, nakon kupanja na bazenima Bizovačkih toplica, žene iz dviju bliskih općina još su se bolje upoznale u Edukativnom centru Bizovac, gdje su razgovarale o prednostima projekta Zaželi i uživale na prigodnom domjenku.

- Kako bismo razveselili i nagradili naše vrijedne žene, organizirali smo lijepo cjelodnevno druženje, koje je upotpunjeno zabavom uz glazbu, piće i kolače. Ovakav način zbližavanja nam se uvelike svidio, baš kao i ženama iz programa Zaželi, pa ćemo i dalje organizirati slične aktivnosti, kako s korisnicima, tako i sa ženama koje obavljaju iste usluge za potrebite u drugim općinama – istaknuo je načelnik Općine Bizovac, Srećko Vuković, još jednom podsjećajući na zavidnu brojku od 25 žena iz Bizovca koje skrbe o čak 135 korisnika.

+Pročitaj više

Zaželi: Vanjski radovi i uređenje okućnice kod krajnjih korisnika

Ovih dana živa na termometru pokazuje preko 30 stupnjeva, a radovi kod korisnika naveliko su se preselili iz kuće u dvorište. Osim berbe voća, uređivanja vrta i voćnjaka te kompletne okućnice, jedna od najvažnijih aktivnosti je i košenje trave.

Košnja trave trenutno je tako jedna od najvažnijih aktivnosti u projektu, jer zbog čestih padalina katkad nam se uistinu čini da trava raste naočigled. Zaposlenice našeg projekta nedavno su prošle osposobljavanje za rukovanje trimerima i kosilicama te su primijenile svoje znanje prvo u dvorištu Općine Bizovac, a potom i u dvorištima svojih korisnika.

Naše zaposlenice ističu kako ih košenje trave iznimno opušta, a vole vidjeti konkretan rezultat svog rada kad ga završe.

+Pročitaj više

Zaželi: Druženje na fišijadi organiziranoj u sklopu 16. Bizovačkih ljetnih večeri

U sklopu ovogodišnjih, 16. Bizovačkih ljetnih večeri održano je natjecanje u pripremanju fiš-paprikaša. U toj priredbi sudjelovale su i žene zaposlene kroz projekt Zaželi priliku u općini Bizovac kojeg provodi Općina Bizovac.

Pokazalo se da, osim što vrlo savjesno i vrijedno odrađuju svoje poslove zacrtane i planirane projektom, iznađu vremena i za zajedničko druženje. Više o tome kako je proteklo druženje na fišijadi, govori nam Katica Igladić iz Samatovaca.

- Na fišijadi je bilo predivno, gotovo sve smo sudjelovale i lijepo se družile, pjevale i zaplesale. Pridružile smo se Udruzi sv. Vinka te pripremali langošice za posjetitelje manifestacije. Zanimljivo je istaknuti da se i inače družimo u privatno vrijeme, pečemo kolače, pijemo kavu – kaže Katica.

A zašto se odlučila zaposliti kroz projekt i što je novoga unijela u njezin život ova poslovna prilika?

- Prijavila sam se za sudjelovanje u projektu zbog toga što sam dugo vremena bila bez posla. Čim sam primljena, krenuli smo na edukacije za poslove gerontodomaćice, a po njihovom završetku polagali smo ispite. U svom selu, Samatovcima, imam četiri korisnika, a u Bizovcu još jednu korisnicu. Na posao i s posla, kao i od jednog do drugog korisnika, putujem biciklom. Dogovaramo se kako ćemo rasporediti vrijeme, kome ćemo kada doći u razdoblju od 7 do 15 sati. Obavljam kućanske poslove, družimo se, sretni su oni s nama koliko i mi s njima. Objema stranama ovaj je projekt sjajna prilika, ali to i jest njegova svrha, da su obje strane "na dobitku" – zaključuje Igladić.

+Pročitaj više

Zaželi: Zaposlenice projekta organizirale izlet u Jankovac

Zaposlenice projekta Zaželi priliku u općini Bizovac organizirale su izlet uz druženje na Jankovcu. Više o tome ispričala nam je sugovornica, gerontodomaćica Lidija Tonković iz Bizovca.

- Organizirale smo jednodnevni izlet u Park prirode Jankovac i na Orahovačko jezero, a na ideju su prvotno došli koordinatori projekta. Zamislili smo taj izlet s ciljem druženja i odmaka od svakodnevnih radnih obveza koje obavljamo kroz projekt. Obilazak Ružice-grada i boravak na Orahovačkom jezeru protekao je u veselom raspoloženju, a posebno smo ostale oduševljene ljepotama Parka prirode Jankovac. Uvjerena sam da će ovakvo druženje potaknuti zadovoljstvo nas osobno, kao i korisnika kojima svakodnevno pomažemo – rekla je Tonković.

+Pročitaj više

Zaželi: Povratak u školske klupe i polaganje ispita

Zaposlenice u našem projektu Zaželi priliku u Općini Bizovac nakratko su se ponovno vratile u školske klupe! Povod je bio polaganje obveznih ispita iz zaštite na radu i zaštite od požara koje je dužan provesti svaki poslodavac.

Što je nezgoda na radu, koji je cilj zaštite na radu, je li obuka obvezna za sve zaposlenike, kako izgleda postupak aktivacije stroja za gašenje požara samo su neka od brojnih pitanja na koje je 25 zaposlenica dalo točne odgovore.

- Moram priznati da sam imala veliku tremu prije polaganja ispita jer se dosad nisam susretala s njima. No, čim sam pročitala...

+Pročitaj više

Zaželi: Osposobljavanje za rukovanje kosilicom i trimerom

Proljeće je stiglo – osim na kalendaru, osjetimo ga i po vanjskim temperaturama – što znači da trava raste neumoljivom brzinom, a u mnogim je dvorištima na području općine Bizovac nema tko kositi.

Zaposlenice u našem projektu Zaželi priliku u općini Bizovac već mjesecima skrbe o starijim i nemoćnim osobama olakšavajući im svakodnevicu pripremom obroka, čišćenjem, pranjem suđa, peglanjem i sličnim aktivnostima. Nakon teorijskog dijela, sada su započele prakticirati i...

+Pročitaj više

Zaželi priliku u općini Bizovac

Projekt Zaželi priliku u općini Bizovac financira Europski socijalni fond kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna je vrijednost projekta 4.274.406,45 kuna, a traje 30 mjeseci (od 31. kolovoza 2018. do 31. siječnja 2021. godine). Nositelj projekta je Općina Bizovac, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Valpovo i Udruga svetog Vinka Paulskog u RH, Bizovac.

+Pročitaj više

Zaželi: Ženama podijeljena uvjerenja o osposobljenosti za poslove gerontodomaćice

Dan žena bio je poseban za njih 25 zaposlenih kroz naš projekt Zaželi priliku u općini Bizovac. Nakon tri mjeseca praktične i teorijske nastave, podijeljena su im uvjerenja o osposobljenosti za poslove gerontodomaćice.

"Ponosna sam na to što sam u svojim najboljim godinama dobila priliku u ruci držati diplomu koja će mi olakšati godine uoči umirovljenja koje su preda mnom", rekla je gđa Korbar, dok su se ostale kolegice složile s njom.

Ove će edukacije ženama uvelike pomoći u daljnjem radu na projektu, a nakon završetka projekta povećat će im se šanse za zapošljavanje na sličnim radnim mjestima.

+Pročitaj više

Zaželi: Zaposlenicama projekta podijeljeni bicikli

Ružičasti bicikli nabavljeni kroz projekt Zaželi priliku u Općini Bizovac konačno su dobili svoje vlasnice. Naime, danas su podijeljeni naših 25 žena kako bi lakše i brže dolazile do svojih korisnika. Žene nisu skrivale oduševljenje novim prijevoznim sredstvima: divile su se boji, lakoći i brzini kretanja, ali i time što su novi pa su samim time čisti i potpuno...

+Pročitaj više

Zaposlenice projekta Zaželi priliku u općini Bizovac potpisale ugovore u radu

Dvadeset i pet žena s područja općine Bizovac dobilo je posao kroz naš projekt „Zaželi priliku u općini Bizovac“, potpisale su ugovore o radu, a tijekom sljedeće dvije godine, sve do kraja siječnja 2021., skrbit će o 125 starijih i nemoćnih Bizovčana u njihovim domovima. Nakon svečanosti potpisivanja ugovora dodijeljena im je i radna oprema, a očekuje se i podjela 25 bicikala kako bi brže i sigurnije stizale svojim korisnicima.

+Pročitaj više