EU projekti

Zaželi: Projekt uspješno priveden kraju

Projekt Zaželi priliku u općini Bizovac priveden je kraju, a sve o rezultatima i uspjesima tog projekta možete pročitati i u današnjem broju Glasa Slavonije!

“Korisnici su se izrazito vezali za naše zaposlenice, koje su im u doba pandemije koronavirusa postale glavni doticaj s vanjskim svijetom. Zbog toga smo im svi zahvalni i u tome vidimo dodanu vrijednost projekta, koji je dodatno poboljšao odnos cijele zajednice prema starijim mještanima. Europski socijalni fond nam je nakon provedbe ovog projekta postao znatno bliži i zbog toga vjerujemo kako ćemo uskoro krenuti i s drugom fazom projekta Zaželi, kako kontakt između korisnika i žena ne bi bio predugo prekinut”, govori Srećko Vuković, načelnik Općine Bizovac, podsjećajući kako je tijekom posljednje dvije godine 25 žena s područja općine završilo edukaciju za gerontodomaćice, ujedno skrbeći o ukupno 125 korisnika.

+Pročitaj više

Zaželi: Zahvala svim ženama koje su dvije godine skrbile o korisnicima

Budući da im je s krajem 2020. godine završio angažman na projektu Zaželi priliku u općini Bizovac, 25 žena se vratilo svojim svakodnevnim aktivnostima – ipak još u velikoj mjeri posjećujući bivše korisnike.

Zaposlene žene su tijekom dvije godine korisnicima bile produžene ruke pri čišćenju i spremanju kućanstva, njihove noge pri odlasku po namirnice ili lijekove, te njihove oči i uši za doznavanje najnovijih vijesti iz općine, Hrvatske i svijeta, naročito u vrijeme opće izolacije. Pokraj toga, položile su edukaciju za gerontodomažice, dok su praksu za pravilnu njegu starijih odradile u Obiteljskom domu za starije i nemoćne Sv. Marta i Udomiteljskoj obitelji Blaženke Glavašić i Ljubice Mucić. Time su stekle znanje i iskustvo, ali i zavrijedile uvjerenja s kojima su dovršile potrebnu prekvalifikaciju, kako bi i službeno bile konkurentnije na tržištu rada.

Zbog svega toga, zahvaljujemo ženama, ali i njihovim korisnicima, na hvalevrijednom angažmanu i zalaganju na projektu Zaželi priliku u općini Bizovac!

+Pročitaj više

Zaželi: Obavijest korisnicima

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije prouzrokovane povećanjem broja osoba pozitivnih na koronavirus na području općine Bizovac i u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji, obavještavaju se svi korisnici projekta „Zaželi priliku u općini Bizovac“ da će, zbog zaštite zdravlja i sprječavanja širenja virusa, gerontodomaćice od sada obavljati isključivo sljedeće poslove:

- dostava namirnica i lijekova,
- plaćanje računa,
- donošenje ogrjeva do kućnog praga,
- poslovi uređenja okućnica (skupljanje lišća, čišćenje snijega i slično).

Važno je da se svi pridržavamo propisanih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (nošenje maski, održavanje fizičke udaljenosti, redovito pranje ruku, često prozračivanje prostora, izbjegavanje druženja), kako bi sačuvali zdravlje i spriječili širenje zarazne bolesti  COVID-19.
Za sve dodatne informacije možete kontaktirati koordinatoricu projekta u Općini Bizovac na telefonski broj 031/675-301.

+Pročitaj više

Zaželi: Prozračivanje za vrijeme čišćenja

Budući da se nalazimo u epidemijskim uvjetima, vrlo je važno pridržavati se propisanih mjera, no i redovno prozračivati i provjetravati prostorije. To trenutno čini i naša korisnica Katica Dedić koja je odlučila udahnuti malo svježeg zraka dok joj naša vrijedna Željka Tkalec iz Samatovaca obavlja poslove čiščenja, koji Katici mnogo znače, kao i svakoj našoj korisnici i korisniku.

+Pročitaj više

Zaželi: Najstarija korisnica projekta Zaželi

Moramo vam predstaviti našu najstariju korisnicu - Martu Ugarković, koja ima čak 98 godina na plećima, a opet nas uvijek odušeljava svojom bistrinom uma, skromnošću, strpljivošću i željom za druženjem. Puna je životnog iskustva i mudrosti, a njezine priče možemo slušati po cijele dane. Upravo tu privilegiju ima naša Lidija Tonković, koja cijeni svaki trenutak proveden s najdražom korisnicom.

+Pročitaj više

Zaželi: Kuhanje i uređenje dvorišta

Biljke su specijalnost naše Ruže Adžage, koja točno zna koliko peršina ide u zdravu povrtnu juhu, a koje cvijeće u vrtu treba zaštititi od korjenja i nadolazeće zime.

+Pročitaj više

Zaželi: S Helenom Matković kod korisnika

Unatoč kišnom danu, naša Helena Matković otišla je pripremiti drva za ogrjev svojoj korisnici, jer su temperature sve niže, a noći sve hladnije. Brižna Helena uvijek vodi računa da korisnicima drva budu pri ruci.

Besprijekorno čisto - tako se može reći za svaku sobu koju usisa pedantna Helena, a najbolji dokaz dolazi upravo iz kućanstva korisnice Marije Balatinac u Selcima, gdje Helena redovno i s osmijehom ispod zaštitne maske održava zavidnu razinu čistoće.

+Pročitaj više

Zaželi: Snimljen video o tome kako izgleda radni dan žena zaposlenih na projektu

Ljubica Srijemac i Jelena Dimić, simpatične žene zaposlene na projektu Zaželi priliku u općini Bizovac otkrile su u kratkom videu svoja dosadašnja iskustva u radu s korisnicima. Također, objasnile su kako poštuju mjere epidemiološke zaštite i kako uopće korisnici prihvaćaju činjenicu da moraju biti na socijalnoj distanci. U svemu tome, ukazale su i kako izgledaju njihove dnevne aktivnosti u doba pandemije i odmah demonstrirale kako funkcionira dostava higijenskih potrepština korisnicima. Što su još imale za reći pogledajte na ovom linku.

+Pročitaj više

Zaželi: Jelena Dimić podijelila pakete higijenskih potrepština

Nakon što su kolektivno preuzele pakete higijenskih potrepština za svoje korisnike, žene zaposlene kroz projekt Zaželi priliku u općini Bizovac dostavile su te pakete na prave adrese. Tako je i vrijedna Jelena Dimić dostavu izvršila diljem Brođanaca, gdje su korisnici jedva dočekali njezin dolazak i redovno tjedno druženje.

Podsjetimo, vrijedni paketi sadrže potrepštine poput toaletnog papira i papirnatih ubrusa, te razna sredstva za čišćenje i osobnu higijenu.

+Pročitaj više

Zaželi: Nikad potrebnija dostava namirnica i lijekova

Dostava namirnica i lijekova korisnicima nastavlja se i u doba pandemije, a za to se i ovoga puta pobrinula naša Ružica Cvetković, koja je korisnici Nadi Ljubek donijela sve što joj nedostaje. Naravno, prilikom dostave je imala potrebnu zaštitnu opremu na sebi te je zadržavala sigurnu udaljenost.

Tako je i baka Kata Rukavina oduševljeno je dočekala našu Lidiju Tonković, koja joj je dostavila sve potrebne lijekove u vrećici projekta Zaželi priliku u općini Bizovac.

+Pročitaj više

Zaželi: Paketi higijenskih potrepština obradovali korisnike programa Zaželi

Nova pošiljka paketa higijenskih potrepština već je stigla na kućne pragove nekih korisnika programa Zaželi, a upravo za to se prije svih pobrinula naša Katica Igladić, koja je Stani Bagarić i Ani Grlici dostavila nikad potrebnija sredstva za čišćenje, pranje i osobnu higijenu.

S druge strane, ovako izgleda kada stigne velika pošiljka paketa higijenskih potrepština za projekt Zaželi priliku u općini Bizovac. Tada naše vrijedne žene sudjeluju u svakom koraku procesa, od raspakiravanja i donošenja proizvoda, preko slaganja paketa, pa sve do dostave punih paketa korisnicima.

+Pročitaj više