EU projekti

Zaželi: Povratak u školske klupe i polaganje ispita

Zaposlenice u našem projektu Zaželi priliku u Općini Bizovac nakratko su se ponovno vratile u školske klupe! Povod je bio polaganje obveznih ispita iz zaštite na radu i zaštite od požara koje je dužan provesti svaki poslodavac.

Što je nezgoda na radu, koji je cilj zaštite na radu, je li obuka obvezna za sve zaposlenike, kako izgleda postupak aktivacije stroja za gašenje požara samo su neka od brojnih pitanja na koje je 25 zaposlenica dalo točne odgovore.

- Moram priznati da sam imala veliku tremu prije polaganja ispita jer se dosad nisam susretala s njima. No, čim sam pročitala...

+Pročitaj više

Zaželi: Osposobljavanje za rukovanje kosilicom i trimerom

Proljeće je stiglo – osim na kalendaru, osjetimo ga i po vanjskim temperaturama – što znači da trava raste neumoljivom brzinom, a u mnogim je dvorištima na području općine Bizovac nema tko kositi.

Zaposlenice u našem projektu Zaželi priliku u općini Bizovac već mjesecima skrbe o starijim i nemoćnim osobama olakšavajući im svakodnevicu pripremom obroka, čišćenjem, pranjem suđa, peglanjem i sličnim aktivnostima. Nakon teorijskog dijela, sada su započele prakticirati i...

+Pročitaj više

Zaželi priliku u općini Bizovac

Projekt Zaželi priliku u općini Bizovac financira Europski socijalni fond kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna je vrijednost projekta 4.274.406,45 kuna, a traje 30 mjeseci (od 31. kolovoza 2018. do 31. siječnja 2021. godine). Nositelj projekta je Općina Bizovac, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Valpovo i Udruga svetog Vinka Paulskog u RH, Bizovac.

+Pročitaj više

Zaželi: Ženama podijeljena uvjerenja o osposobljenosti za poslove gerontodomaćice

Dan žena bio je poseban za njih 25 zaposlenih kroz naš projekt Zaželi priliku u općini Bizovac. Nakon tri mjeseca praktične i teorijske nastave, podijeljena su im uvjerenja o osposobljenosti za poslove gerontodomaćice.

"Ponosna sam na to što sam u svojim najboljim godinama dobila priliku u ruci držati diplomu koja će mi olakšati godine uoči umirovljenja koje su preda mnom", rekla je gđa Korbar, dok su se ostale kolegice složile s njom.

Ove će edukacije ženama uvelike pomoći u daljnjem radu na projektu, a nakon završetka projekta povećat će im se šanse za zapošljavanje na sličnim radnim mjestima.

+Pročitaj više

Zaželi: Zaposlenicama projekta podijeljeni bicikli

Ružičasti bicikli nabavljeni kroz projekt Zaželi priliku u Općini Bizovac konačno su dobili svoje vlasnice. Naime, danas su podijeljeni naših 25 žena kako bi lakše i brže dolazile do svojih korisnika. Žene nisu skrivale oduševljenje novim prijevoznim sredstvima: divile su se boji, lakoći i brzini kretanja, ali i time što su novi pa su samim time čisti i potpuno...

+Pročitaj više

Zaposlenice projekta Zaželi priliku u općini Bizovac potpisale ugovore u radu

Dvadeset i pet žena s područja općine Bizovac dobilo je posao kroz naš projekt „Zaželi priliku u općini Bizovac“, potpisale su ugovore o radu, a tijekom sljedeće dvije godine, sve do kraja siječnja 2021., skrbit će o 125 starijih i nemoćnih Bizovčana u njihovim domovima. Nakon svečanosti potpisivanja ugovora dodijeljena im je i radna oprema, a očekuje se i podjela 25 bicikala kako bi brže i sigurnije stizale svojim korisnicima.

+Pročitaj više