Zaželi: Osposobljavanje za rukovanje kosilicom i trimerom

Proljeće je stiglo – osim na kalendaru, osjetimo ga i po vanjskim temperaturama – što znači da trava raste neumoljivom brzinom, a u mnogim je dvorištima na području općine Bizovac nema tko kositi.

Zaposlenice u našem projektu Zaželi priliku u općini Bizovac već mjesecima skrbe o starijim i nemoćnim osobama olakšavajući im svakodnevicu pripremom obroka, čišćenjem, pranjem suđa, peglanjem i sličnim aktivnostima. Nakon teorijskog dijela, sada su započele prakticirati i košnju trave.

Naš domar pokazao im je osnove rukovanja kosilicom i trimerom (kako se pravilno aktiviraju i kako se njima upravlja da se ne bi ozlijedile), a zatim je svaka od žena napravila krug po dvorištu Općine. Košenje većina smatra zabavom i opuštanjem, a upravo takvima doimale su se i naše zaposlenice dok su ispred sebe gurale kosilice.

- Ponosni smo na naše zaposlenice i zahvalni sredstvima iz Europskog socijalnog fonda koji nam je omogućio provođenje projekta Zaželi i u našoj općini. Osim što pomažu svojim korisnicima, žene se i kontinuirano educiraju te tako uče nove vještine. Nakon polaganja prve pomoći, osposobljavanja za poslove gerontodomaćice, polaganja zaštite na radu i zaštite od požara, sada je tu i osposobljavanje za rukovanje kosilicom i trimerom koje su, koliko vidim, sve žene uspješno svladale i spremne su za njihovo svakodnevno korištenje – izjavio je načelnik općine Bizovac Srećko Vuković nakon završetka praktične nastave.