Zaposlenice projekta Zaželi priliku u općini Bizovac potpisale ugovore u radu

Dvadeset i pet žena s područja općine Bizovac dobilo je posao kroz naš projekt „Zaželi priliku u općini Bizovac“, potpisale su ugovore o radu, a tijekom sljedeće dvije godine, sve do kraja siječnja 2021., skrbit će o 125 starijih i nemoćnih Bizovčana u njihovim domovima. Nakon svečanosti potpisivanja ugovora dodijeljena im je i radna oprema, a očekuje se i podjela 25 bicikala kako bi brže i sigurnije stizale svojim korisnicima.

- Nezaposlena sam već nekoliko godina i prilika da se uključim u ovaj projekt puno mi znači. A dodatna mi je motivacija spoznaja da ću svojim radom pomagati drugima i učiniti im život jednostavnijim – komentirala je Lidija Tonković iz Bizovca.

Krajem studenoga u Bizovcu je održan koordinacijski sastanak projekta, tijekom kojeg su načelnik Općine Srećko Vuković, pročelnik Nediljko Pušić i koordinatorica projekta Romana Kranjčević upoznali 25 žena s plemenitim poslom koji će obavljati u sljedeće dvije godine. Edukacija za gerontodomaćice započela je sredinom prosinca, a nakon završetka ženama će biti dodijeljena uvjerenja s kojima će se, po završetku projekta, lakše zaposliti na sličnim poslovima.

- Općina Bizovac je prijavom za korištenje EU sredstava dobila priliku ostvariti višestruku korist. S jedne strane osigurali smo posao za 25 žena, a s druge strane osigurali smo korisnicima projekta pomoć u domaćinstvima. Plemenita je to zadaća za naše nove zaposlenice, važna podrška našim sumještanima koji su u nepovoljnoj situaciji, a nama u Općini izazov u iskoraku prema još boljem povlačenju raspoloživih sredstava iz EU fondova s ciljem podizanja kvalitete života na području Bizovca i okolice – istaknuo je Srećko Vuković, načelnik Općine Bizovac.