Zaželi: Zaposlenicama projekta podijeljeni bicikli

Ružičasti bicikli nabavljeni kroz projekt Zaželi priliku u Općini Bizovac konačno su dobili svoje vlasnice. Naime, danas su podijeljeni naših 25 žena kako bi lakše i brže dolazile do svojih korisnika. Žene nisu skrivale oduševljenje novim prijevoznim sredstvima: divile su se boji, lakoći i brzini kretanja, ali i time što su novi pa su samim time čisti i potpuno ispravni.

- Neizmjerno smo sretni što je došlo sunčano vrijeme, povoljno za podjelu bicikala koji će po suhim uvjetima na cesti biti sigurni za vožnju. Kako ne bi morale pješačiti ili se snalaziti za prijevoz do svojih korisnika, bicikli će ženama odsad neprekidno biti na raspolaganju, bilo na kraćim ili nešto duljim relacijama – rekla je koordinatorica projekta Romana Kranjčević.

Jedna od onih koje su prve sjele na svoj novi bicikl bila je gospođa Gordana Jakovčević, koja je tom prilikom izjavila: „Jako je lijep! Da sam sama birala bicikl – ne bih bolji izabrala. Međutim, koliko god on bio nov i tehnički ispravan, prije nego što sam došla na podjelu, moj mi je šogor, inače vrsni mehaničar, naredio da mu ga ipak dovezem na pregled prije prve vožnje“.

Nakon podjele i prigodnog fotografiranja, dio bicikala otpremljen je iz dvorišta Općine Bizovac u Brođance i Samatovce gdje žive neke od žena.