Zaželi: Druženje na fišijadi organiziranoj u sklopu 16. Bizovačkih ljetnih večeri

U sklopu ovogodišnjih, 16. Bizovačkih ljetnih večeri održano je natjecanje u pripremanju fiš-paprikaša. U toj priredbi sudjelovale su i žene zaposlene kroz projekt Zaželi priliku u općini Bizovac kojeg provodi Općina Bizovac.

Pokazalo se da, osim što vrlo savjesno i vrijedno odrađuju svoje poslove zacrtane i planirane projektom, iznađu vremena i za zajedničko druženje. Više o tome kako je proteklo druženje na fišijadi, govori nam Katica Igladić iz Samatovaca.

- Na fišijadi je bilo predivno, gotovo sve smo sudjelovale i lijepo se družile, pjevale i zaplesale. Pridružile smo se Udruzi sv. Vinka te pripremali langošice za posjetitelje manifestacije. Zanimljivo je istaknuti da se i inače družimo u privatno vrijeme, pečemo kolače, pijemo kavu – kaže Katica.

A zašto se odlučila zaposliti kroz projekt i što je novoga unijela u njezin život ova poslovna prilika?

- Prijavila sam se za sudjelovanje u projektu zbog toga što sam dugo vremena bila bez posla. Čim sam primljena, krenuli smo na edukacije za poslove gerontodomaćice, a po njihovom završetku polagali smo ispite. U svom selu, Samatovcima, imam četiri korisnika, a u Bizovcu još jednu korisnicu. Na posao i s posla, kao i od jednog do drugog korisnika, putujem biciklom. Dogovaramo se kako ćemo rasporediti vrijeme, kome ćemo kada doći u razdoblju od 7 do 15 sati. Obavljam kućanske poslove, družimo se, sretni su oni s nama koliko i mi s njima. Objema stranama ovaj je projekt sjajna prilika, ali to i jest njegova svrha, da su obje strane "na dobitku" – zaključuje Igladić.