Zaželi bolji život u Općini Bizovac

  
 
O projektu:
Naziv projekta: ZAŽELI BOLJI ŽIVOT U OPĆINI BIZOVAC

kodni broj  UP. 02.1.1.13.0416

 

Općinski načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković  potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava kodni broj UP.02.1.1.13.0416  s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike vrijedan 2.318,500,00 kuna.

Potpisom Ugovora započeli smo provedbu II faza projekta Zaželi pod nazivom „Zaželi bolji život u Općini Bizovac“. Svrha projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 25 teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja, te potaknuti socijalnu uključenost i povećati kvalitetu života 150 krajnjih korisnika. Projekt se provodi na području Općine Bizovac koja obuhvaća naselja Bizovac, Samatovci, Selci Cerovac, Cret Bizovački, Habjanovci Brođanci i Novaki.

U cilju ublažavanja posljedica siromaštva i socijalne isključenosti zaposlit će se 25 teže zapošljivih žena koje se ubrajaju u neku od navedenih skupina ( žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava socijalne skrbi i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice o drogama, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, beskućnice, majke 3 i više malodobne djece. i dr.) i koje su prijavljene u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem.

Žene će biti zaposlene na projektu 12 mjeseci i svaka će skrbiti o 6 krajnjih korisnika. Tijekom kojeg vremena će im se omogućiti i edukacija i stjecanje formalne kvalifikacije kako bi bile što konkurentnije na tržištu rada, a krajnji korisnici dobili stručnu i kvalitetnu skrb u svojim domovima. Time će se ostvariti višestruka dobrobit, kako za žene i njihove obitelji koje će biti egzistencijalno zbrinute i neće opterećivati socijalni sustav, tako i za krajnje korisnike koji će imati izvaninstitucionalnu skrb.

150 krajnjih korisnika  s područja Općine Bizovac, starije životne dobi ili u nepovoljnom položaju tijekom trajanja projekta  dobivat će uslugu pomoći u svom domu koja obuhvaća:

 

- pomoć u dostavi namirnica,

- pomoć u pripremi obroka,

- pomoć u čišćenju  stambenog prostora

- pomoć pri oblačenju/svlačenju i osobnoj higijeni

- pomoć u socijalnoj integraciji

- pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava,

- dostava lijekova, plaćanje računa,

- razgovor, druženje, pratnja u društvenim aktivnostima i dr.

 
 
 

Partneri u projektu: Centar za socijalnu skrb Valpovo i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Trajanje projekta: 15 mjeseci ( do 18. rujna 2022. )