Stručni skup o uzgoju i preradi zavičajnih sorti šljiva

 Uvođenje instituta male destilerije, Pravilnik o trošarinama, nova organizacija uzgajivača autohtonih zavičajnih sorti, perspektive poljoprivredne zadruge, primjeri modernizacije prerade, održivost zavičajnih sorti, ekološka proizvodnja, očuvanje kvalitete tradicijskih proizvoda, nužnost cjeloživotnog obrazovanja u voćarstvu te mogućnosti osiguravanja financijskih potpora za ruralni razvoj iz EU fondova samo su neke od tema o kojima se raspravljalo na jučerašnjem stručnom skupu održanom u bizovačkom Edukativnom centru u Bizovcu pod nazivom “Male destilerije, nova organizacija uzgajivača i prerađivača i razvoj u tradicijskom šljivarstvu”.
Skup su zajednički organizirali Udruga proizvođača domaće šljivovice “Slavonka” Osijek i Općina Bizovac uz potporu Ministarstva poljoprivrede i pod pokroviteljstvom Rasadnika “Milić” iz Donjeg Miholjca.