23/06/2020

JAVNA RASPRAVA o prijedlogu V. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Bizovac

 http://www.opcina-bizovac.hr/files/prostorni plan - v. izmjene, javna rasprava.pdf

+Pročitaj više
20/06/2020

Potpora projektima Općine Bizovac

 Sufinanciranje projekta izgradnje javne rasvjete u Brođancima i obnove kurije Normann u Bizovcu

+Pročitaj više
12/06/2020

POPIS POLJOPRIVREDE

U Republici Hrvatskoj provest će se Popis poljoprivrede u razdoblju od 14. rujna do 14. listopada 2020.

PRIJAVITE SE ZA POPISIVAČE !

Dana 8. 6. 2020.  kreće službena prijava za popisivače na  web stranici  Državnog zavoda za statistiku: www.popispoljoprivrede.hr. Prijava traje od 8. lipnja do 15. lipnja 2020.
Na web stranici
www.dzs.hr će biti objavljen javni poziv i link na prijavu na stranici  www.popispoljoprivrede.hr.

 

+Pročitaj više
20/05/2020

26. Sjednica Općinskog vijeća

Sjednica će se održati 28. svibnja 2020. godine u edukativnom centru u Bizovcu s početkom u 19. sati.
DNEVNI RED
http://www.opcina-bizovac.hr/files/26. sjednica-poziv.pd

+Pročitaj više
15/05/2020

Besplatne instrukcije za maturante

 Zainteresirani se mogu prijaviti do 20. svibnja 2020.

+Pročitaj više
11/05/2020

Radno vrijeme općinske uprave

Obavještavamo građane Općine Bizovac da je od srijede 13.05.2020. godine Općinska uprava otvorena i za rad sa strankama.

Uredovni dani za stranke su:

Ponedjeljak - petak od 8:00 do 14:00 sati

Otvorena vrata općinskog načelnika održavaju se četvrtkom od 8:00 do 14:00 sati uz prethodnu najavu telefonom ili e-mailom.

Najavit se možete na kontakt broj 031/675-301 ili putem e-mail adrese:  opcina.bizovac@os.t-com.hr

Molimo sugrađane da se i dalje pridržavaju svih mjera propisanih od strane Zavoda za javno zdravstvo.

Na ulasku u zgradu općine potrebno je obavezno dezinficirati ruke te nositi zaštitnu masku.

 

+Pročitaj više
06/05/2020

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancira izgradnju javne rasvjete u Brođancima

 Financijska pomoć iznosi 100.000,00 kn

+Pročitaj više
10/04/2020

CRVENI KRIŽ VALPOVO

AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI 

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC Osijek organiziraju redovitu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija će se održati u četvrtak 16.04.2020. godine

u prostorijama Edukativnog centra Bizovac, Ulica kralja Tomislava 138, od 11:00 do 13:00 sati

Prema preporuci Hrvatskog Crvenog križa i mišljenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo akcije dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji društava Hrvatskog Crvenog križa nastavit će se provoditi i dalje. Preporuke o izbjegavanju okupljanja i dalje su na snazi, ali ne odnose se na akcije darivanja krvi s obzirom na to da je nužno očuvati adekvatne zalihe krvnih pripravaka za transfuzijsko liječenje.

Darivatelji krvi imat će nesmetan pristup akcijama za prikupljanje krvi, a same akcije će biti organizirane tako da se poštuje najviši higijenski standard, siguran razmak između darivatelja te da ne bude previše osoba u jednom prostoru. Postoji mogućnost da će se mijenjati lokacije darivanja krvi pa svatko tko se želi odazvati akciji, neka najprije provjeri sve potrebne detalje u najbližem društvu Crvenoga križa telefonski ili putem elektroničke pošte.(GDCK Valpovo tel: 031 651 479, email: info@crvenikrizvalpovo.hr)

Ekipe za prikupljanje krvi dobile su jasne stručne naputke i educirane su kako postupati sa svakim potencijalnim darivateljem tijekom odabira, koja pitanja postaviti i na koji način utvrditi prikladnost za darivanje krvi.

+Pročitaj više
03/04/2020

Obavijest o novom načinu izdavanja propusnica

IZDAVANJE PROPUSNICA

Sukladno Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u republici Hrvatskoj od 1. travnja 2020. godine, propusnice se izdaju putem sustava e-Propusnice, kojem se pristupa ovdje:epropusnice.gov.hr/Index

GRAĐANI KOJI IMAJU PRISTUP SREDIŠNJEM DRŽAVNOM PORTALU e-Građani zahtjeve podnose elektronskim putem: e-propusnica: https://epropusnice.gov.hr/

GRAĐANI KOJI NEMAJU PRISTUP SREDIŠNJEM DRŽAVNOM PORTALU e-Građani zahtjeve podnose elektronskim putem: opcina.bizovac@os.t-com.hr ili na telefon 031/675-301 od ponedjeljka do petka od 9,00 do 14,00 sati, subotom i nedjeljom od 9,00 do 12,00 sati.

U zahtjevu za propusnicom potrebno je navesti slijedeće:

-ime i prezime, adresa, OIB

-razlog upućivanja zahtjeva: (kome, zašto, adresa,)

-vrijeme za koje se traži propusnica DATUM
+Pročitaj više
02/04/2020

Izdavanje propusnica

IZDAVANJE PROPUSNICA O NAPUŠTANJU MJESTA PREBIVALIŠTA

Temeljem ODLUKE o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH Stožera CZ RH od 23. ožujka 2020., Stožer CZ općine Bizovac izdaje Propusnicu ISKLJUČIVO za okolnosti iz točke II.e ove Odluke koja glasi:

e)  IZ VITALNIH OBITELJSKIH RAZLOGA, POPUT PRUŽANJA SKRBI DJECI ILI STARIJIM OSOBAMA ILI KUPNJE HRANE I OSNOVNIH POTREPŠTINA


Propusnice za izlazak iz Bizovca samo iz točke 2E Odluke – izdaje Stožer civilne zaštite Općine Bizovac za one sa prebivalištem na području Općine Bizovac, isključivo putem e-pošte:
opcina.bizovac@os.t-com.hr, a iznimno putem telefona broj:031/675-301;

U zahtjevu za propusnicom potrebno je navesti slijedeće:

  • ime i prezime,
  • OIB,
  • mjesto prebivališta,
  • razlog upućivanja zahtjeva. (kome, zašto, adresa)

Za druge okolnosti iz ostalih točaka nadležne su odgovorne osobe u pravnoj osobi ili izabrani liječnik obiteljske medicine.


+Pročitaj više
27/03/2020

Propusnice za OPG

OBAVIJEST POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA O IZDAVANJU PROPUSNICA

Poljoprivrednim proizvođačima, koji imaju poljoprivredne površine, objekte za poljoprivrednu proizvodnju, preradu i skladištenje, propusnice će izdavati službenici Uprave za stručnu podršku razvoja poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, s ciljem smanjenja nepotrebnog putovanja do stožera te izlaganja nepotrebnim socijalnim kontaktima.
Službenici Ministarstva poljoprivrede uključit će se u rad lokalnih stožera civilne zaštite, kako bi se osiguralo nesmetano obavljanje svih potrebnih aktivnosti, ali uz poštivanje visokih mjera sigurnosti i predostrožnosti po pitanju sprečavanja širenja zaraze COVID-19 virusom.
Slijedom navedenog propusnice će se izdati:
– posjednicima domaćih životinja koje su smještene u izdvojenim objektima izvan mjesta prebivališta posjednika, kako bi se omogućio dolazak na farmu;
– proizvođačima poljoprivrednih proizvoda, kako bi na otvorenom i u zaštićenom prostoru proveli potrebne agrotehničke mjere na svim proizvodnim površinama;
– pčelarima, kako bi se omogućilo kretanje do košnica jer postoji opasnost da će bez nadzora i pomoći pčelara u vrijeme intenzivnog razvoja pčelinjih zajednica doći do uginuća velikog broja zajednica;
– kako bi se proizvedene količine poljoprivrednih proizvoda mogle dostaviti do krajnjih potrošača ((uključujući mljekomate, otkupne centre i slično) –zbog zatvaranja tržnica neophodno je reorganizirati rad i omogućiti plasman domaće proizvodnje na način da domaća proizvedena roba ne propadne;
– kako bi se omogućila nužna putovanja radi nabavke svih vrsta repromaterijala (sjeme, gnojiva, sredstva za zaštitu bilja, goriva, maziva, rezervni dijelovi, alati, strojevi,… ), bez čega neće biti proizvodnje ove sezone.
Zahtjevi će se zaprimati putem telefona, e-maila ili web forme www.savjetodavna.hr/propusnice. Propusnice će se moći dobiti elektronskim putem (putem elektronske pošte te aplikacija Viber i WhatsApp) ili preuzeti u područnom uredu Ministarstva poljoprivrede.
Poljoprivrednici se mogu za izdavanje propusnica obratiti djelatniku Ministarstva poljoprivrede po županijama.
Kontakt za Osječko-baranjsku županiju:
Telefon: 031/275-755
Mobitel: 091 4882-847
E-mail: ivica.lovrincevic@mps.hr
Detaljnije upute nalaze se na web stranicama Ministarstva poljoprivrede RH.

+Pročitaj više
21/03/2020

INFORMACIJE ZA GRAĐANE

Poštovani sumještani,

kontakti na koje možete postavljati upite vezano uz funkcioniranje rada i života na području Općine Bizovac u novonastalim okolnostima, a vezano uz sprečavanje širenja epidemije koronavirusom COVID-19 su:

Općina Bizovac: 031/675-301,
e-mail: nacelnik@opcina-bizovac.hr
Općinski načelnik  Srećko Vuković, mobitel: 099/437-3003
Načelnica Stožera CZ Općine Bizovac, Tanja Tavić, mobitel: 098/907-6856
Član Stožera CZ Općine Bizovac, Nediljko Pušić mobitel: 099/216-3309MJERE ZAŠTITE GRAĐANA

http://www.opcina-bizovac.hr/files/COVID-19 letak.pdf

+Pročitaj više
20/03/2020

Zabrana korištenja dječih igrališta

Shodno preporuci Nacionalnog stožera civilne zaštite zbog širenja korona virusa i na području Općine Bizovac do daljnjega se zabranjuje korištenje dječjih igrališta.

+Pročitaj više