17/03/2020

Stožer CZ Osječko-baranjske županije - MJERE ZAŠTITE

 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, na zasjedanju 16. ožujka 2020. godine, donio je preporuke i apele za građane na svom području. Mole se svi građani da se s obzirom na sva nastojanja u suzbijanju širenja Corona virusa (COVID-19) da se krajnje ozbiljno ponašaju u skladu s preporukama i apelima.

 

1.     PREPORUKE GRAĐANIMA

-          Preporuča se građanima s kroničnim i autoimunim bolestima te plućnim bolesnicima da svoje izlaske iz domova pokušaju smanjiti na najmanju moguću mjeru;

-          Preporuča se građanstvu da svoje izlaske iz domova svedu na minimalnu moguću mjeru, kao i sva okupljanja i druženja izvan svojih domova i obitelji;

-          Upućuje se apel građanima u samoizolaciji, da je shvate krajnje ozbiljno, te da se pridržavaju svih naređenih mjera.

2.     PREPORUKE JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE

-          Preporuča se JLS (gradonačelnicima i načelnicima) da na svom području otkažu sva kulturna, sportska i druga dešavanja;

-          U potpunosti ograničiti korištenje prostora u vlasništvu JLS kao što su domovi kultura i sl;

-          Sahrane organizirati isključivo uz prisustvo najbliže obitelji;

-          Poduzeti mjere koje mogu olakšati svakodnevni život građanima na području JLS;

-          Rad gradskih i općinskih uprava organiziraju na način da u radu sa strankama rješavaju prvenstveno telefonskim ili elektronskim putem, odnosno da kontakt svedu na minimum.

3.     PREPORUKE POSLODAVCIMA S PODRUČJA OBŽ

-          Preporuča se da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti, a u svrhu zaštite zaposlenika da osiguraju sve mjere zaštite. Po mogućnosti razmotriti skraćivanje radnog vremena djelatnicima i rad od kuće, ako je moguće;

-          Omogućiti barem jednom roditelju s djetetom predškolske dobi da ostane s njim kod kuće.

4.     PREPORUKE UGOSTITELJIMA

-          Pozivaju se svi vlasnici ugostiteljskih objekata da razmotre mogućnosti skraćivanja radnog vremena i provođenje pojačane mjere dezinfekcije u prostoru svog objekta.

5.     PREPORUKE GOSPODARSTVENICIMA KOJI SE BAVE TRGOVAČKOM DJELATNOŠĆU

-          Preporuča se svim trgovcima organizirati rad na način da ograniče broj ulazaka korisnika koji se nalaze u isto vrijeme u prostoru trgovine na razuman broj prema njihovoj procjeni ovisno o veličini objekta;

-          Provoditi mjere pojačane  dezinfekcije, naročito na blagajnama, sanitarnim čvorovima, i općenito prostorima gdje prolazi veliki broj ljudi;

-          Poštivati razmak između kupaca na minimalno 1,5m;

-          Preporuka obrtnicima (frizeri, kozmetički saloni, fitnes centri) poduzmu pojačane mjere dezinfekcije, te ograniče broj ulazaka korisnika;

-          Pri provođenju preporuka za rad i mjera prevencije, obratiti pozornost na zaštitu djelatnika primjenom sredstava zaštite, maski, rukavica i sredstava za dezinfekciju.

 

Za dodatna pitanja i upute obratiti se na mail: civilna.zastita@obz.hr.

 

Načelnik Stožera

Goran Ivanović

+Pročitaj više
15/03/2020

Stožer CZ Općine Bizovac - Mjere zaštite (COVID-19)

Stožer civilne zaštite Općine Bizovac dana 15. ožujka 2020. godine održao izvanrednu sjednicu i donio slijedeće odluke:

Na temelju članka 12. Poslovnika o radu Stožera civilne zaštite općine Bizovac („Službeni glasnik općine Bizovac“ br. 5/18, Stožer civilne zaštite općine Bizovac na svojoj 1. sjednici održanoj dana 15. ožujka 2020. godine donio je slijedeće odluke:

 

1.      Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, obustavlja se na 14 dana redovan rad Dječjeg vrtića „Maslačak“ u Bizovcu. Svi roditelji koji nemaju mogućnosti ostaviti djecu koja su polaznici vrtića u svojim kućanstvima u navedenom periodu zbog obaveza na radnim mjestima, mogu djecu dovesti u Dječji vrtić gdje će biti organiziran prihvat. Prije predaje te djece u Dječji vrtić molimo roditelje da telefonskim putem direktno kontaktiraju odgojiteljice o planiranom terminu dovoza djece ili na broj telefona Dječji vrtić „Maslačak“ 031/675 431.

 

2.      Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, sukladno odluci Vlade RH, obustavlja se na 14 dana nastava kako u Osnovnoj školi dr. Bratoljuba Klaića i svim područnim školama na području općine Bizovac.

 

3.      Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, na 14 dana daje se preporuka zaposlenicama na projektu „Zaželi priliku u općini Bizovac“ da ne ulaze u prostorije korisnika, nego da obavljaju samo nabavku hrane i lijekova za potrebe korisnika.

 

4.      Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, na 14 dana zatvaraju se za sve posjetitelje prostorije Edukativnog centra i društvenih te sportskih objekata na području općine Bizovac.

 

5.      Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, u narednih 14 dana rad općinske uprave općine Bizovac bit će organiziran na način da se svi radni zadaci djelatnika općinske uprave  sa strankama obavljaju prioritetno telefonski (031/675-301) ili putem elektroničke pošte: opcina.bizovac@os.t-com.hr

 

6.      Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, na 14 dana obustavljaju se sva veća okupljanja, kulturna i zabavna događanja, sportski susreti kao i treninzi sportaša, kako na otvorenim, tako i u zatvorenim prostorima na području općine Bizovac, te se daje preporuka vlasnicima ugostiteljskih lokala i prodavaonica da pribave odgovarajuća dezinfekcijska sredstva za dezinfekciju  prostora.

 

7.      Sukladno preporukama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite upućuju se svi građani kako nema potrebe za gomilanjem namirnica budući opskrba istim nije ni sa čime ugrožena.

 

8.      Sukladno preporukama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite upućuju se svi građani da kontakte sa zdravstvenim djelatnicima, osim u hitnim slučajevima, prvenstveno obavljaju telefonski ili putem elektroničke pošte.

 

  

 

Načelnica Stožera

 

Općinski načelnik

Zamjenica općinskog načelnik

 

Srećko Vuković, v.r.

Tanja Tavić, v.r.

 

 

 

 

+Pročitaj više
26/02/2020

24. Sjednica Općinskog vijeća

 Sjednica će se održati 4.ožujka 2020. godine u općinskoj vjećnici Općine Bizovac s početkom u 19,00 sati.

+Pročitaj više
04/02/2020

Mjere potpora poljoprivredi u 2020. godini

JAVNI POZIV
http://www.opcina-bizovac.hr/files/Javni poziv-potpora poljoprivrede 2020.pdf
OBRASCI
http://www.opcina-bizovac.hr/files/potpore poljoprivredi-obrasci.zip

+Pročitaj više
03/02/2020

Analiza tla

 

+Pročitaj više
30/01/2020

Ovoga proljeća počinju radovi u sklopu projekta rekonstrukcije državne ceste D2 od Normanaca do Josipovca

 Vrijednost projekta iznosi približno 90 milijuna kuna

+Pročitaj više
29/01/2020

Odluka općinskog načelnika o finaciranje udruga u 2020. godini

Općinski načelnik Srećko Vuković na prijedlog povjerenstva donio Odluku o finaciranju programa i projekata udruga u 2020. godini.

+Pročitaj više
28/01/2020

Obnova zgrade NK "BSK-Termia" Bizovac

 Radovi obuhvaćaju temeljitu obnovu, uređenje i sanaciju kompletnih prostorija

+Pročitaj više
13/01/2020

Obavijest o provedbi deratizacije

 Sustavna deratizacija obavljati će se u terminu od 14. do 18. siječnja 2020.

+Pročitaj više
09/01/2020

Potpore obiteljima s novorođenom djecom

Pravo na novčanu pomoć za novorođenu djecu  ostvaruje se podnošenjem zahtjeva Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Bizovac.

 

+Pročitaj više
07/01/2020

JAVNI NATJEČAJ-prodaja nekretnina u vlasništvu Općine Bizovac

Raspisan javni natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Bizovac.

 

+Pročitaj više
06/01/2020

Javni poziv za upis djece u kraći program predškole

 Kraći program predškole za djecu rođenu od 1. travnja 2013. do 31.ožujka 2014. trajat če od  3. veljače do 29. svibnja 2020.

+Pročitaj više
07/12/2019

Prihvaćen prijedlog Proračuna Općine Bizovac za 2020. godinu

 Proračun za 2020. iznosi19.330.930,00

+Pročitaj više