EU projekti

DRUŽENJE I FIŠIJADA NA BIZOVAČKIM LJETNIM VEČERIMA

Projekt  „Zaželi bolji život u općini Bizovac“ sudjelovao je u petak 15.07.2022. na Fišijadi koja se tradicionalno organizira u sklopu 17. Bizovačkih ljetnih večeri. Žene iz projekta „Zaželi“ su se svojim kulinarskim iskustvom natjecale u pripremanju fiš paprikaša. Glavne kuharice bile su Lidija Tonković, Jelena Dimić i Draženka Gregurić sa svojim pomoćnim timom. Ostale žene pomogle su oko spremanja domaćeg tijesta, pečenja raznih kolača kako bi druženje na fišijadi bilo što bolje. Na kraju natjecanja žene su dobile zahvalnice za sudjelovanje  i zaplesale šokačko kolo.

Ovakva vrsta sudjelovanja doprinijela je promociji i vidljivosti našeg projekta „Zaželi bolji život u Općini Bizovac“. 

 

 

+Pročitaj više

DRUŽENJE SA ŽENAMA IZ PROJEKTA ZAŽELI BOLJI ŽIVOT U OPĆINI BIZOVAC NA BIZOVAČKOM BAJERU

U petak 29. travnja 2022. godine organizirano je druženje sa ženama iz projekta „Zaželi bolji život u općini Bizovac“ na bizovačkom Bajeru u Bizovcu. U tu svrhu organiziran je ručak u ribičkoj kućici. Na meniju je bio roštilj,  a žene su nas počastile raznim slatkim i slanim kolačima. Žene iz projekta, članovi projektnog tima  i načelnik mogli su uživati u prekrasnoj prirodi bizovačkog Bajera i raznim delicijama. Jedan od specifičnih ciljeva samog projekta je i potaknuti socijalnu uključenost žena u projektu što se ovakvim druženjima i postiže.

  

 

 

+Pročitaj više

ZAŽELI BOLJI ŽIVOT U OPĆINI BIZOVAC

 http://www.opcina-bizovac.hr/files/aktivnosti zaželi pdf.

+Pročitaj više

ZAŽELI - FAZA II

 ZAŽELI BOLJI ŽIVOT U OPĆINI BIZOVAC

+Pročitaj više

Zaželi: Projekt uspješno priveden kraju

Projekt Zaželi priliku u općini Bizovac priveden je kraju, a sve o rezultatima i uspjesima tog projekta možete pročitati i u današnjem broju Glasa Slavonije!

“Korisnici su se izrazito vezali za naše zaposlenice, koje su im u doba pandemije koronavirusa postale glavni doticaj s vanjskim svijetom. Zbog toga smo im svi zahvalni i u tome vidimo dodanu vrijednost projekta, koji je dodatno poboljšao odnos cijele zajednice prema starijim mještanima. Europski socijalni fond nam je nakon provedbe ovog projekta postao znatno bliži i zbog toga vjerujemo kako ćemo uskoro krenuti i s drugom fazom projekta Zaželi, kako kontakt između korisnika i žena ne bi bio predugo prekinut”, govori Srećko Vuković, načelnik Općine Bizovac, podsjećajući kako je tijekom posljednje dvije godine 25 žena s područja općine završilo edukaciju za gerontodomaćice, ujedno skrbeći o ukupno 125 korisnika.

+Pročitaj više

Zaželi: Zahvala svim ženama koje su dvije godine skrbile o korisnicima

Budući da im je s krajem 2020. godine završio angažman na projektu Zaželi priliku u općini Bizovac, 25 žena se vratilo svojim svakodnevnim aktivnostima – ipak još u velikoj mjeri posjećujući bivše korisnike.

Zaposlene žene su tijekom dvije godine korisnicima bile produžene ruke pri čišćenju i spremanju kućanstva, njihove noge pri odlasku po namirnice ili lijekove, te njihove oči i uši za doznavanje najnovijih vijesti iz općine, Hrvatske i svijeta, naročito u vrijeme opće izolacije. Pokraj toga, položile su edukaciju za gerontodomažice, dok su praksu za pravilnu njegu starijih odradile u Obiteljskom domu za starije i nemoćne Sv. Marta i Udomiteljskoj obitelji Blaženke Glavašić i Ljubice Mucić. Time su stekle znanje i iskustvo, ali i zavrijedile uvjerenja s kojima su dovršile potrebnu prekvalifikaciju, kako bi i službeno bile konkurentnije na tržištu rada.

Zbog svega toga, zahvaljujemo ženama, ali i njihovim korisnicima, na hvalevrijednom angažmanu i zalaganju na projektu Zaželi priliku u općini Bizovac!

+Pročitaj više

Zaželi: Obavijest korisnicima

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije prouzrokovane povećanjem broja osoba pozitivnih na koronavirus na području općine Bizovac i u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji, obavještavaju se svi korisnici projekta „Zaželi priliku u općini Bizovac“ da će, zbog zaštite zdravlja i sprječavanja širenja virusa, gerontodomaćice od sada obavljati isključivo sljedeće poslove:

- dostava namirnica i lijekova,
- plaćanje računa,
- donošenje ogrjeva do kućnog praga,
- poslovi uređenja okućnica (skupljanje lišća, čišćenje snijega i slično).

Važno je da se svi pridržavamo propisanih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (nošenje maski, održavanje fizičke udaljenosti, redovito pranje ruku, često prozračivanje prostora, izbjegavanje druženja), kako bi sačuvali zdravlje i spriječili širenje zarazne bolesti  COVID-19.
Za sve dodatne informacije možete kontaktirati koordinatoricu projekta u Općini Bizovac na telefonski broj 031/675-301.

+Pročitaj više

Zaželi: Prozračivanje za vrijeme čišćenja

Budući da se nalazimo u epidemijskim uvjetima, vrlo je važno pridržavati se propisanih mjera, no i redovno prozračivati i provjetravati prostorije. To trenutno čini i naša korisnica Katica Dedić koja je odlučila udahnuti malo svježeg zraka dok joj naša vrijedna Željka Tkalec iz Samatovaca obavlja poslove čiščenja, koji Katici mnogo znače, kao i svakoj našoj korisnici i korisniku.

+Pročitaj više

Zaželi: Najstarija korisnica projekta Zaželi

Moramo vam predstaviti našu najstariju korisnicu - Martu Ugarković, koja ima čak 98 godina na plećima, a opet nas uvijek odušeljava svojom bistrinom uma, skromnošću, strpljivošću i željom za druženjem. Puna je životnog iskustva i mudrosti, a njezine priče možemo slušati po cijele dane. Upravo tu privilegiju ima naša Lidija Tonković, koja cijeni svaki trenutak proveden s najdražom korisnicom.

+Pročitaj više

Zaželi: Kuhanje i uređenje dvorišta

Biljke su specijalnost naše Ruže Adžage, koja točno zna koliko peršina ide u zdravu povrtnu juhu, a koje cvijeće u vrtu treba zaštititi od korjenja i nadolazeće zime.

+Pročitaj više

Zaželi: S Helenom Matković kod korisnika

Unatoč kišnom danu, naša Helena Matković otišla je pripremiti drva za ogrjev svojoj korisnici, jer su temperature sve niže, a noći sve hladnije. Brižna Helena uvijek vodi računa da korisnicima drva budu pri ruci.

Besprijekorno čisto - tako se može reći za svaku sobu koju usisa pedantna Helena, a najbolji dokaz dolazi upravo iz kućanstva korisnice Marije Balatinac u Selcima, gdje Helena redovno i s osmijehom ispod zaštitne maske održava zavidnu razinu čistoće.

+Pročitaj više