EU projekti

Zaželi: Snimljen video o tome kako izgleda radni dan žena zaposlenih na projektu

Ljubica Srijemac i Jelena Dimić, simpatične žene zaposlene na projektu Zaželi priliku u općini Bizovac otkrile su u kratkom videu svoja dosadašnja iskustva u radu s korisnicima. Također, objasnile su kako poštuju mjere epidemiološke zaštite i kako uopće korisnici prihvaćaju činjenicu da moraju biti na socijalnoj distanci. U svemu tome, ukazale su i kako izgledaju njihove dnevne aktivnosti u doba pandemije i odmah demonstrirale kako funkcionira dostava higijenskih potrepština korisnicima. Što su još imale za reći pogledajte na ovom linku.

+Pročitaj više

Zaželi: Jelena Dimić podijelila pakete higijenskih potrepština

Nakon što su kolektivno preuzele pakete higijenskih potrepština za svoje korisnike, žene zaposlene kroz projekt Zaželi priliku u općini Bizovac dostavile su te pakete na prave adrese. Tako je i vrijedna Jelena Dimić dostavu izvršila diljem Brođanaca, gdje su korisnici jedva dočekali njezin dolazak i redovno tjedno druženje.

Podsjetimo, vrijedni paketi sadrže potrepštine poput toaletnog papira i papirnatih ubrusa, te razna sredstva za čišćenje i osobnu higijenu.

+Pročitaj više

Zaželi: Nikad potrebnija dostava namirnica i lijekova

Dostava namirnica i lijekova korisnicima nastavlja se i u doba pandemije, a za to se i ovoga puta pobrinula naša Ružica Cvetković, koja je korisnici Nadi Ljubek donijela sve što joj nedostaje. Naravno, prilikom dostave je imala potrebnu zaštitnu opremu na sebi te je zadržavala sigurnu udaljenost.

Tako je i baka Kata Rukavina oduševljeno je dočekala našu Lidiju Tonković, koja joj je dostavila sve potrebne lijekove u vrećici projekta Zaželi priliku u općini Bizovac.

+Pročitaj više

Zaželi: Paketi higijenskih potrepština obradovali korisnike programa Zaželi

Nova pošiljka paketa higijenskih potrepština već je stigla na kućne pragove nekih korisnika programa Zaželi, a upravo za to se prije svih pobrinula naša Katica Igladić, koja je Stani Bagarić i Ani Grlici dostavila nikad potrebnija sredstva za čišćenje, pranje i osobnu higijenu.

S druge strane, ovako izgleda kada stigne velika pošiljka paketa higijenskih potrepština za projekt Zaželi priliku u općini Bizovac. Tada naše vrijedne žene sudjeluju u svakom koraku procesa, od raspakiravanja i donošenja proizvoda, preko slaganja paketa, pa sve do dostave punih paketa korisnicima.

+Pročitaj više

Zaželi: Simpatična Helena u posjetu korisnicima

Naša Helena Matković uvijek uspije izmamiti osmijeh na lice svojih korisnika. To je dokazala prilikom posjete Mariji Crljenić, s kojom je nakon ugodne šetnje i razgovora provjerila koliko su jaja uspjele snesti kokoši.

„Brza je poput munje“, složit će se svi Helenini korisnici, među kojima je i Nata Kelić iz Samatovaca, koja život više ne može zamisliti bez drage prijateljice. Naime, iako priznaje da je u početku projekta Zaželi bila pomalo skeptična, sada joj Helena svojim šalama uljepšava dane, donosi lijekove i služi kao produžena ruka "u pola dana ili noći".
"Starom svijetu je dovoljna samo lijepa riječ" – zaključuju supružnici Kelić i Slavica Milković, oduševljeni Heleninim angažmanom i činjenicom da ih zna oraspoložiti samom svojom pojavom, kojom im lako odagna sve negativne misli. Osmijeh na njihovim licima sve govori.

+Pročitaj više

Zaželi: Oduševljeni korisnici primili pakete higijenskih potrepština

Metla, lopatica, partviš, močo, sredstva za čišćenje, prašak za pranje rublja, toaletni papir, papirnati ubrusi, spužve, rukavice – sve je to proteklih tjedana obradovalo korisnike projekta Zaželi priliku u općini Bizovac. Stoga niti Slavica, Maria, Jozefina i Nada, između ostalih, nisu krile zadovoljstvo kada su im njihove drage žene došle punih ruku.

+Pročitaj više

Zaželi: Helena i Snježana podijelile pakete higijenskih potrepština

Nakon velike radne akcije, Helena Matković i Snježana Maranić su spremno pozirale i otkrile dio asortimana koji će korisnicima, ali i njima samima, olakšati svaki kućanski posao. Prilikom podjele paketa prisjetile su se mnogih anegdota s korisnicima i zaključile kako im uistinu nikada nije dosadno na projektu Zaželi.

+Pročitaj više

Zaželi: Najveća pošiljka higijenskih potrepština

Krajem siječnja u općinu Bizovac je pristigla najveća pošiljka higijenskih potrepština još od početka projekta Zaželi. To je bila savršena prilika za veliku radnu akciju svih žena zaposlenih na projektu, koje su marljivo razvrstavale sve higijenske potrepštine u kutije, koje će naposljetku dostaviti svojim zahvalnim korisnicima.

+Pročitaj više

Zaželi: Ugodno druženje s kolegicama iz Punitovaca

Žene iz programa Zaželi priliku u općini Bizovac razmijenile su iskustva s kolegicama iz Punitovaca na jednodnevnom druženju, na kojemu su uspjele spojiti ugodno s korisnim. Naime, nakon kupanja na bazenima Bizovačkih toplica, žene iz dviju bliskih općina još su se bolje upoznale u Edukativnom centru Bizovac, gdje su razgovarale o prednostima projekta Zaželi i uživale na prigodnom domjenku.

- Kako bismo razveselili i nagradili naše vrijedne žene, organizirali smo lijepo cjelodnevno druženje, koje je upotpunjeno zabavom uz glazbu, piće i kolače. Ovakav način zbližavanja nam se uvelike svidio, baš kao i ženama iz programa Zaželi, pa ćemo i dalje organizirati slične aktivnosti, kako s korisnicima, tako i sa ženama koje obavljaju iste usluge za potrebite u drugim općinama – istaknuo je načelnik Općine Bizovac, Srećko Vuković, još jednom podsjećajući na zavidnu brojku od 25 žena iz Bizovca koje skrbe o čak 135 korisnika.

+Pročitaj više

Zaželi: Vanjski radovi i uređenje okućnice kod krajnjih korisnika

Ovih dana živa na termometru pokazuje preko 30 stupnjeva, a radovi kod korisnika naveliko su se preselili iz kuće u dvorište. Osim berbe voća, uređivanja vrta i voćnjaka te kompletne okućnice, jedna od najvažnijih aktivnosti je i košenje trave.

Košnja trave trenutno je tako jedna od najvažnijih aktivnosti u projektu, jer zbog čestih padalina katkad nam se uistinu čini da trava raste naočigled. Zaposlenice našeg projekta nedavno su prošle osposobljavanje za rukovanje trimerima i kosilicama te su primijenile svoje znanje prvo u dvorištu Općine Bizovac, a potom i u dvorištima svojih korisnika.

Naše zaposlenice ističu kako ih košenje trave iznimno opušta, a vole vidjeti konkretan rezultat svog rada kad ga završe.

+Pročitaj više

Zaželi: Druženje na fišijadi organiziranoj u sklopu 16. Bizovačkih ljetnih večeri

U sklopu ovogodišnjih, 16. Bizovačkih ljetnih večeri održano je natjecanje u pripremanju fiš-paprikaša. U toj priredbi sudjelovale su i žene zaposlene kroz projekt Zaželi priliku u općini Bizovac kojeg provodi Općina Bizovac.

Pokazalo se da, osim što vrlo savjesno i vrijedno odrađuju svoje poslove zacrtane i planirane projektom, iznađu vremena i za zajedničko druženje. Više o tome kako je proteklo druženje na fišijadi, govori nam Katica Igladić iz Samatovaca.

- Na fišijadi je bilo predivno, gotovo sve smo sudjelovale i lijepo se družile, pjevale i zaplesale. Pridružile smo se Udruzi sv. Vinka te pripremali langošice za posjetitelje manifestacije. Zanimljivo je istaknuti da se i inače družimo u privatno vrijeme, pečemo kolače, pijemo kavu – kaže Katica.

A zašto se odlučila zaposliti kroz projekt i što je novoga unijela u njezin život ova poslovna prilika?

- Prijavila sam se za sudjelovanje u projektu zbog toga što sam dugo vremena bila bez posla. Čim sam primljena, krenuli smo na edukacije za poslove gerontodomaćice, a po njihovom završetku polagali smo ispite. U svom selu, Samatovcima, imam četiri korisnika, a u Bizovcu još jednu korisnicu. Na posao i s posla, kao i od jednog do drugog korisnika, putujem biciklom. Dogovaramo se kako ćemo rasporediti vrijeme, kome ćemo kada doći u razdoblju od 7 do 15 sati. Obavljam kućanske poslove, družimo se, sretni su oni s nama koliko i mi s njima. Objema stranama ovaj je projekt sjajna prilika, ali to i jest njegova svrha, da su obje strane "na dobitku" – zaključuje Igladić.

+Pročitaj više