EU projekti

DRUŽENJE SA ŽENAMA IZ PROJEKTA ZAŽELI BOLJI ŽIVOT U OPĆINI BIZOVAC NA BIZOVAČKOM BAJERU

U petak 29. travnja 2022. godine organizirano je druženje sa ženama iz projekta „Zaželi bolji život u općini Bizovac“ na bizovačkom Bajeru u Bizovcu. U tu svrhu organiziran je ručak u ribičkoj kućici. Na meniju je bio roštilj,  a žene su nas počastile raznim slatkim i slanim kolačima. Žene iz projekta, članovi projektnog tima  i načelnik mogli su uživati u prekrasnoj prirodi bizovačkog Bajera i raznim delicijama. Jedan od specifičnih ciljeva samog projekta je i potaknuti socijalnu uključenost žena u projektu što se ovakvim druženjima i postiže.

  

 

 

+Pročitaj više

ZAŽELI BOLJI ŽIVOT U OPĆINI BIZOVAC

 http://www.opcina-bizovac.hr/files/aktivnosti zaželi pdf.

+Pročitaj više

ZAŽELI - FAZA II

 ZAŽELI BOLJI ŽIVOT U OPĆINI BIZOVAC

+Pročitaj više

Zaželi: Projekt uspješno priveden kraju

Projekt Zaželi priliku u općini Bizovac priveden je kraju, a sve o rezultatima i uspjesima tog projekta možete pročitati i u današnjem broju Glasa Slavonije!

“Korisnici su se izrazito vezali za naše zaposlenice, koje su im u doba pandemije koronavirusa postale glavni doticaj s vanjskim svijetom. Zbog toga smo im svi zahvalni i u tome vidimo dodanu vrijednost projekta, koji je dodatno poboljšao odnos cijele zajednice prema starijim mještanima. Europski socijalni fond nam je nakon provedbe ovog projekta postao znatno bliži i zbog toga vjerujemo kako ćemo uskoro krenuti i s drugom fazom projekta Zaželi, kako kontakt između korisnika i žena ne bi bio predugo prekinut”, govori Srećko Vuković, načelnik Općine Bizovac, podsjećajući kako je tijekom posljednje dvije godine 25 žena s područja općine završilo edukaciju za gerontodomaćice, ujedno skrbeći o ukupno 125 korisnika.

+Pročitaj više

Zaželi: Zahvala svim ženama koje su dvije godine skrbile o korisnicima

Budući da im je s krajem 2020. godine završio angažman na projektu Zaželi priliku u općini Bizovac, 25 žena se vratilo svojim svakodnevnim aktivnostima – ipak još u velikoj mjeri posjećujući bivše korisnike.

Zaposlene žene su tijekom dvije godine korisnicima bile produžene ruke pri čišćenju i spremanju kućanstva, njihove noge pri odlasku po namirnice ili lijekove, te njihove oči i uši za doznavanje najnovijih vijesti iz općine, Hrvatske i svijeta, naročito u vrijeme opće izolacije. Pokraj toga, položile su edukaciju za gerontodomažice, dok su praksu za pravilnu njegu starijih odradile u Obiteljskom domu za starije i nemoćne Sv. Marta i Udomiteljskoj obitelji Blaženke Glavašić i Ljubice Mucić. Time su stekle znanje i iskustvo, ali i zavrijedile uvjerenja s kojima su dovršile potrebnu prekvalifikaciju, kako bi i službeno bile konkurentnije na tržištu rada.

Zbog svega toga, zahvaljujemo ženama, ali i njihovim korisnicima, na hvalevrijednom angažmanu i zalaganju na projektu Zaželi priliku u općini Bizovac!

+Pročitaj više

Zaželi: Obavijest korisnicima

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije prouzrokovane povećanjem broja osoba pozitivnih na koronavirus na području općine Bizovac i u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji, obavještavaju se svi korisnici projekta „Zaželi priliku u općini Bizovac“ da će, zbog zaštite zdravlja i sprječavanja širenja virusa, gerontodomaćice od sada obavljati isključivo sljedeće poslove:

- dostava namirnica i lijekova,
- plaćanje računa,
- donošenje ogrjeva do kućnog praga,
- poslovi uređenja okućnica (skupljanje lišća, čišćenje snijega i slično).

Važno je da se svi pridržavamo propisanih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (nošenje maski, održavanje fizičke udaljenosti, redovito pranje ruku, često prozračivanje prostora, izbjegavanje druženja), kako bi sačuvali zdravlje i spriječili širenje zarazne bolesti  COVID-19.
Za sve dodatne informacije možete kontaktirati koordinatoricu projekta u Općini Bizovac na telefonski broj 031/675-301.

+Pročitaj više

Zaželi: Prozračivanje za vrijeme čišćenja

Budući da se nalazimo u epidemijskim uvjetima, vrlo je važno pridržavati se propisanih mjera, no i redovno prozračivati i provjetravati prostorije. To trenutno čini i naša korisnica Katica Dedić koja je odlučila udahnuti malo svježeg zraka dok joj naša vrijedna Željka Tkalec iz Samatovaca obavlja poslove čiščenja, koji Katici mnogo znače, kao i svakoj našoj korisnici i korisniku.

+Pročitaj više

Zaželi: Najstarija korisnica projekta Zaželi

Moramo vam predstaviti našu najstariju korisnicu - Martu Ugarković, koja ima čak 98 godina na plećima, a opet nas uvijek odušeljava svojom bistrinom uma, skromnošću, strpljivošću i željom za druženjem. Puna je životnog iskustva i mudrosti, a njezine priče možemo slušati po cijele dane. Upravo tu privilegiju ima naša Lidija Tonković, koja cijeni svaki trenutak proveden s najdražom korisnicom.

+Pročitaj više

Zaželi: Kuhanje i uređenje dvorišta

Biljke su specijalnost naše Ruže Adžage, koja točno zna koliko peršina ide u zdravu povrtnu juhu, a koje cvijeće u vrtu treba zaštititi od korjenja i nadolazeće zime.

+Pročitaj više

Zaželi: S Helenom Matković kod korisnika

Unatoč kišnom danu, naša Helena Matković otišla je pripremiti drva za ogrjev svojoj korisnici, jer su temperature sve niže, a noći sve hladnije. Brižna Helena uvijek vodi računa da korisnicima drva budu pri ruci.

Besprijekorno čisto - tako se može reći za svaku sobu koju usisa pedantna Helena, a najbolji dokaz dolazi upravo iz kućanstva korisnice Marije Balatinac u Selcima, gdje Helena redovno i s osmijehom ispod zaštitne maske održava zavidnu razinu čistoće.

+Pročitaj više

Zaželi: Snimljen video o tome kako izgleda radni dan žena zaposlenih na projektu

Ljubica Srijemac i Jelena Dimić, simpatične žene zaposlene na projektu Zaželi priliku u općini Bizovac otkrile su u kratkom videu svoja dosadašnja iskustva u radu s korisnicima. Također, objasnile su kako poštuju mjere epidemiološke zaštite i kako uopće korisnici prihvaćaju činjenicu da moraju biti na socijalnoj distanci. U svemu tome, ukazale su i kako izgledaju njihove dnevne aktivnosti u doba pandemije i odmah demonstrirale kako funkcionira dostava higijenskih potrepština korisnicima. Što su još imale za reći pogledajte na ovom linku.

+Pročitaj više